Uitbreiding zone 30 naar omgeving ZNA Cadix

Op 12 december 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Verkeersveiligheid

In de zone rond het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix geldt een nieuwe snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. 

Na de opening van het nieuwe ziekenhuis richt de stad haar aandacht op de toenemende verkeersdruk in de directe omgeving. Om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen, zal de maximale toegelaten snelheid op de enige toegangsweg voor gemotoriseerd verkeer, de Asiadok-Oostkaai, worden teruggebracht tot 30 km/u. Ook de vrije tram- en busbaan rond het ziekenhuis, die voorbehouden is voor De Lijn, valt onder deze snelheidsbeperking. 

Uitbreiding

Deze snelheidsbeperking wordt geïmplementeerd via een uitbreiding van de reeds bestaande zone 30 in de Cadixwijk. Alle nodige verkeersborden en grondstickers zijn al geplaatst.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: "Verkeersveiligheid is prioriteit in ons beleid. Sinds 2018 zijn alle Antwerpse woonwijken reeds zone 30, en hier voeren we het regime in, aangepast aan de nieuwe situatie sinds de opening van het nieuwe ziekenhuis."

Zones 30 in Antwerpen

Antwerpen zet zich actief in voor veiligheid en leefbaarheid door de invoering van zone 30-maatregelen. Hiermee benadrukt de stad haar toewijding aan een veilige omgeving voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer. Op deze manier streeft Antwerpen naar een geïntegreerde aanpak van mobiliteit, waarbij de focus ligt op het verminderen van verkeersdruk en bevorderen van duurzame vervoersalternatieven.

Koen Kennis - Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is